Klímavásárlás előtt áll? Gondolkodjon hosszútávon!

klíma

A klímát hagyományosan hűtésre használták, de az idő előrehaladtával fűtésre is alkalmasak lettek. A klímával való fűtés lehetősége azonban felvet néhány kérdést: mennyire hatékony ez a megoldás és mégis milyen hatással van az energiafogyasztásra?

A klímaberendezések fűtő üzemmódban a hőszivattyúk elvén működnek. A kültéri egység a kinti levegőből kinyeri a hőt, majd a beltéri egységbe juttatja.

  1. Energiahatékonyság: A klímával való fűtés rendkívül energiatakarékos megoldás. Mivel nem termel új hőt, hanem a meglévő hőforrásokat használja fel, sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos fűtési rendszerek. Ezek alapján nem csak csökkenteni tudjuk vele az energiafogyasztástásunkat, a pénztárcánkat is megkímélhetjük. 
  2. Környezetbarát: A klímával való fűtés során nem keletkezik károsanyag-kibocsátás, így szén-dioxid sem.
  3. Kényelem: A klíma igen gyorsan képes felmelegíteni az otthonunkat, munkahelyünket, emellett szinten is tartja a beállított hőfokot. Az okosmegoldásoknak köszönhetően akár előre beprogramozhatjuk a kívánt hőfokot és azt az időintervallumot is, amikor szeretnénk, hogy eszközünk működésbe lépjen.
  4. Rugalmasság: A klímaberendezések többfunkciósak, tehát nem csak fűtésre használhatók, hanem nyáron hűtésre is. Ez a rugalmasság lehetővé teszi az évszakok közötti könnyű váltást és az otthonunk optimális hőmérsékletének fenntartását.

Amire mindenképpen figyelni kell legyen szó bármilyen készülékről is, az a rendszeres karbantartás! Nem csupán a berendezések élettartama növelhető vele, megelőzhetőek általa a komolyabb meghibásodások, emellett az életterünk szennyezése is elkerülhető ezzel a tudatosággal.

A Korrekt Kft. munkatársai a megfelelő klíma kiválasztása mellett, a szezon előtti karbantartásban is segítségére lesznek! Keressen minket bizalommal!

Oszd meg MOST!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Kategóriák
Klímák

Közösségi média

Új cikk

Menü

További cikkek

Kapcsolódó bejegyzések

Okoskilincs

Okoskilincsek: Jövő az otthoni biztonságban

Okoskilincsek: Jövő az otthoni biztonságban Ezek a modern zárrendszerek nemcsak a hagyományos kulcsokat váltják ki, hanem számos előnyt is kínálnak a felhasználók számára. Rugalmasság: Az okoskilincsek lehetővé teszik a távoli hozzáférést, így akár a telefonunk segítségével is kinyithatjuk vagy bezárhatjuk az ajtót, bárhonnan a világon. Biztonság (MABISZ minősítéssel): Az okoskilincsek fejlett biztonsági funkciókkal rendelkeznek. Példának

hőszivattyú

Amit a hőszivattyúról tudni kell

Az elmúlt évtizedekben a hőszivattyú rendszerek egyre népszerűbbé váltak a családi házak fűtési és hűtési megoldásaként. Ennek az egyre növekvő népszerűségnek számos oka van, és ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy miért is olyan hatékonyak! A hőszivattyú alapvető működési elve, hogy környezeti hőt képes átvinni egy hőforrásból (lehet levegő, talaj vagy víz) egy melegítendő/hűteni kívánt térbe.

klíma

Klímavásárlás előtt áll? Gondolkodjon hosszútávon!

A klímát hagyományosan hűtésre használták, de az idő előrehaladtával fűtésre is alkalmasak lettek. A klímával való fűtés lehetősége azonban felvet néhány kérdést: mennyire hatékony ez a megoldás és mégis milyen hatással van az energiafogyasztásra? A klímaberendezések fűtő üzemmódban a hőszivattyúk elvén működnek. A kültéri egység a kinti levegőből kinyeri a hőt, majd a beltéri egységbe

hőszivattyú

Rezsicsökkentés – Okosmegoldás hőszivattyúval

Az első emelt díjas áramszámlákat már kézbesítették, azonban még van idő cselekedni! Mi a Korrekt Kft-nél a hőszivattyúk komoly támogatói vagyunk. Már több éve telepítünk hőszivattyú rendszereket újonnan épített és felújított otthonokba egyaránt. De tisztázzuk, mi is az a hőszivattyú? Olyan fűtő, illetve hűtő berendezés, ami az egyik irányba fűt, a másikba pedig hűt. Tulajdonképpen