Klíma és hőszivattyú berendezések

Klíma és hőszivattyú berendezések forgalmazása, telepítése

Klímák, fan-coilos, hőszivattyús hűtési rendszerek forgalmazását és felszerelését, légtechnikai rendszerek telepítését társaságunk megalakulása óta végzi. A lakossági és a nagyberuházói igényeit is maradéktalanul ki tudjuk elégíteni. A légkondicionáló berendezésekből az olcsóbb készülékektől a márkás, drágább árfekvésűekig széles az általunk forgalmazott berendezések palettája, de legnagyobb forgalmat az LG és MIDEA cégek által gyártott klímák értékesítéséből bonyolítjuk. Térségünkben a KORREKT Kft. az LG és MIDEA klímaberendezések hivatalos márkaképviselete és szervize.

Magánlakásoktól, egészségügyi intézményeken (Városi Kórház, Mohács), panziókon (Kovács Familia Panzió Vend. Kft. Mohács, 40kW hűtés) keresztül az összetettebb irodai (HAUNI, Pécs (37kW hűtés)) vagy kereskedelmi (Árkád, Pécs (100kW hűtés), Korzó Üzletház, Szekszárd (210kW hűtés) stb.) felszerelésekig rengeteg referenciánk van, megrendelőink közül több visszatérő kuncsaft.

Korrekt Kft. Mohács Klíma és hűtéstechnika - klímaszervíz, szerelés, karbantartás

Általunk telepített légtechnikai rendszerek ugyanúgy megtalálhatók kis presszóba, panziókba, társasházakba, mint pl. a pécsi Euronics műszaki nagyáruház vagy a mohácsi Szécheny I. Ifjúsági Centrum (tornacsarnok, étterem, kávézó, 8 tanterem, 25 kiszolgálóhelyiség) épületében. Szellőzés technikai beszállítóink és partnereink között megtalálhatók a jelenleg legnagyobb hazai forgalmazók.

Korrekt Kft. Mohács Klíma és hűtéstechnika - klímaszervíz, szerelés, karbantartás, szivárgás vizsgálat

KLÍMA TELEPÍTÉS

Megbízható, precíz légkondicionáló szerelés, szakképzett klímaszerelőkkel

Korrekt Kft. Mohács Klíma és hűtéstechnika - klímaszervíz, szerelés, karbantartás, szivárgás vizsgálat

KLÍMA JAVÍTÁS

Elromlott a klímája, vagy nem hűt eléggé? Keressen minket!

Korrekt Kft. Mohács Klíma és hűtéstechnika - klímaszervíz, szerelés, karbantartás, szivárgás vizsgálat

KLÍMA KARBANTARTÁS

A rendszeres karbantartás hosszútávú üzembiztos működés és a garancia feltétele.

Korrekt Kft. Mohács Klíma és hűtéstechnika - klímaszervíz, szerelés, karbantartás, szivárgás vizsgálat

SZIVÁRGÁS VIZSGÁLAT

Kötelező szivárgásvizsgálat a
14/2015 (II. 10.) korm. rendelet szerint

Korrekt Kft. Mohács Klíma és hűtéstechnika

KLÍMA ELŐCSÖVEZÉS

Több tízezer forintos megtakarítás, ha előre cselekszik!

KLÍMA SZERELÉS, TELEPÍTÉS

A munka a következőket tartalmazza:

 •     előzetes ingyenes helyszíni felmérést
 •     készülék(ek) kiszállítását amennyiben nálunk vásároltad
 •     szerelőcsapat kivonulását
 •     szerelőcsapat munkadíját
 •     1 fő fal átfúrását(beton, tégla)
 •     beltéri tartó alaplap és a kültéri fali tartókonzol felszerelését
 •     beltéri egység és a kültéri egység felrögzítését
 •     esztétikus fali kábelcsatorna kiépítését
 •     cseppvízcső gravitációs úton való elvezetését ha a rézcső párral egy nyomvonalon fut
 •     szigetelt vegytiszta rézcső pár kiépítését
 •     betápláló hálózat és vezérlés kiépítését
 •     beltéri egység és kültéri egység összekötését
 •     rendszer nyomáspróbáját, vákumolását, csőhossztól függően hűtőközeg rátöltést
 •     rendszer szakszerű beüzemelése
 •     leendő felhasználó(k) kiképzését

** Az anyagköltség a következőket tartalmazza:

 •     szükség esetén az esztétikus kábelcsatornát 2 m-ig
 •     vegytiszta rézcsőpárt 2 m-ig
 •     rézcsőpár zárt szigetelését 2 m-ig
 •     kondenzvíz csövet 2 m-ig
 •     betápláló és vezérlő kábelt 2 m-ig

Áraink 4 méteres munkamagasságig érvényesek és nem tartalmazzák az esetleges állványozás vagy alpin technika munkadíját, illetve a szivárgásvizsgálati tervdokumentáció elkészítését, szükség esetén az építési napló vezetését és a felelős műszaki vezető díját. Ezek külön megállapodás tárgyát képezik. Próbálunk a körülményekhez alkalmazkodni, állványt, emelő kosarat, csak a legvégső esetekben alkalmazunk, amikor már mi is csak széttárni tudjuk a kezünket és vakargatni a kis okos buksinkat, ezzel is súlyos költségeket takarítva meg a megrendelőnek.

Munkánkért minden esetben felelősséget vállalunk, vállalkozói felelősség biztosítással rendelkezünk. Minden esetben próbálunk minél kevesebb, mondjuk ki bátran: mocsokkal dolgozni. A lehető legnagyobb tisztaság érdekében a furatokat ipari porszívóval szívjuk el, és természetesen a telepítés alatt folyamatosan takarítunk és a levonulás előtt is.

Kollégáink szakképzet, arcképes kék kártyával rendelkező szakemberek. A legkorszerűbb gépekkel és műszerekkel dolgoznak. Gyorsak, precízek és pontosak. Ha valami váratlan probléma állna fel, az esetek 95%-ban azonnal megoldjuk.

KLÍMA KARBANTARTÁS, TISZTÍTÁS

A felszerelt és üzembe helyezett készülék(ek) karbantartását évente kétszer tavasszal és ősszel szükséges elvégezni!
Ha egészségesen akarsz klímát használni, ha nem akarsz több áramot fizetni, ha szeretsz egészséges környezetben élni, és ha szeretnéd, hogy megmaradjon a készülék garanciája, akkor muszáj szakemberre bízni ezt a feladatot is.

A klímakészülék üzemeltetése során nagy mennyiségű levegő áramlik át a hőcserélőn, ami levegőből különböző szennyeződéseket hoz magával. Ezek a szennyeződések idővel lerakódhatnak a hőcserélőnk felületén, ami károsítja a berendezést és  annak optimális működését.Ezért ha egészséges környezetben kíván élni,a karbantartást mindig végeztesse el szakemberrel és így megmarad a készülék garanciája is.

Az elhanyagolt, nem szakszerűen és a kellő rendszerességgel tisztított split klíma beltéri egységek belső felületén, ventillátorán, csepptálcájában lerakódott szennyeződésen a párás, sötét környezetben kialakulnak a baktérium, gomba, penész, stb. telepek, melyek a készülék elindításakor, működésekor a helyiség levegőjébe juttatják a kórokozók hadát, majd onnan szemünkbe, orrunkba tüdőnkbe jutva olyan légúti betegségek kialakulásának kockázatát növelik, mint az allergia, asztma, legionellózis, stb.

A split klíma szakszerű tisztítása megakadályozza, hogy a készülékben egyébként legtöbbször ideális életkörülményekre lelő mikroorganizmusok megtelepedjenek, elszaporodjanak, és a berendezések által folyamatosan keringetésre kerüljenek agyagcseréjük melléktermékeivel együtt a beltéri levegőben. A legelterjedtebb (penész)gomba fajok (aspergillus, penicillum) mellett baktériumok is megjelennek a beltéri egységek hűtőbordáin kialakuló vékony filmrétegen, illetve csepegővíz-tálcán. A legismertebb, kifejezetten a légkondicionálókhoz köthető baktériumtörzs a legionella, amely atípusos tüdőgyulladást okozhat.

A KARBANTARTÁS FÁZISAI

 • Beltéri egység gombátalanítása, baktérium mentesítése
 • Kültéri egység tisztítása, nyomás mérése
 • Hollander csatlakozók utánhúzása, hűtőközeg utántöltése
 • Elektromos egységek átvizsgálása, csatlakozók utánhúzása
 • Légszűrők tisztítása, fertőtlenítése
 • Komplett beszabályozás (nyomás értékek ill. Automatika)

KLÍMA ELŐKÉSZÍTÉS

Tudta, hogy a klíma előkészítéssel több százezer forintot megtakaríthat?

Hogyan spórolhatunk meg rengeteg pénzt, ha előre beépítjük a csővezetéket a falba?

Ha építkezéskor előre gondolkodunk, a klíma előcsövezésével sok pénzt spórolhatunk azzal, hogy nem kell ismét falat bontani, vakolni, festeni. Ezért megéri az épület szerkezetkész állapotában elhelyezni a csöveket a falba, hiszen ez az építkezés költségvetéséhez képest minimális többletköltséggel jár.

Új ház építésénél, vagy felújításkor, nagy átalakításkor feltétlenül tervezzük be az épületgépészeti munkálatokba a klíma csővezetékeinek beépítését is. A későbbiek során szükség lehet a klímaberendezésre, ami ha a csővezeték falhoronyba történő építésével történik, akkor bontással és visszajavítással jár. Persze el lehet vezetni a csöveket a falon kívül is, csatornázva, de esztétikusabb, ha nem látjuk a csövezést. Az előre kiépített csővezetékre bármikor ráilleszthető a készülék.

KLÍMA JAVÍTÁS

Murphy törvényét sajnos a klímák esetében sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Ami elromolhat, az el is romlik. Persze mindig a legrosszabbkor, amikor éppen a legnagyobb szükségünk lenne a készülékre.

Az általunk forgalmazott márkák egytől – egyig megbízható, minőségi készülékek, szükség esetén megfelelő alkatrész ellátással.

A Korrekt Kft. vállalja: 

 • Garancia időn belüli készülék javítását
 • Garancia időn túli készülék javítását
 • Nem általunk szerelt készülék javítását
 • Bármilyen típusú klíma készülék gyors alkatrész beszerzését és annak szakszerű cseréjét

Ha nem garanciális a készülék, a javítás árát tekintve sajnos konkrét árat nem tudunk mondani, mivel ez a probléma nagyságától és (vagy) a beszerzendő alkatrész(ek) értékétől függ. Nem vállalkozásunk által telepített készülék javítását kizárólag szezonon kívül, szeptember és február között tudjuk vállalni. Megértésedet köszönjük!

Vedd igénybe ingyenes helyszíni felmérésünket, ahol kapsz tőlünk egy árajánlatot és ha rábólintasz, azonnal elkezdjük a hiba elhárítást.

KÖTELEZŐ SZIVÁRGÁSVIZSGÁLAT 14/2015 (II. 10.) KORM. RENDELET SZERINT

2015. február 18. napján hatályba lépett a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II.10.) kormányrendelet, és egyúttal hatályát vesztette a 310/2008 (XII.21.) kormányrendelet.

Az új rendelkezések szerint a klímagáz-szabályozás – ideértve a fluortartalmú üvegházhatású gázokat és ózonréteget lebontó anyagokat -, ezzel együttesen a végrehajtási feladatok ellátása a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság feladatkörébe került.
A szivárgásvizsgálat egy kötelező feladat a hűtőberendezés üzemeltetők számára. Tekintve, hogy ez egy szankcionált rendelet, ezért el kell végezni!

Ha az üzemeltető a kötelező szivárgásvizsgálatot már legalább egy alkalommal elvégeztette, akkor a szivárgásvizsgálati tervek rendelkezésre állnak és a berendezések regisztrálva vannak a NKVH (Nemzeti klímavédelmi Hatóság) rendszerében.
Abban az esetben, ha a szivárgásvizsgálati dokumentáció rendelkezésre áll, jelentős árcsökkenés érhető el az első vizsgálati díjhoz képest. Ha ez nem áll rendelkezésre, ezeket a műszaki rajzokat el kell készíttetni ahhoz, hogy az NKVH rendszerében rögzíthető legyen a hűtőberendezés.

A klímavédelmi bírság mértéke:
A szivárgásvizsgálat elmulasztása esetén hűtőkörönként a hűtőkör névleges F-ÜHG töltet minden 1 tonna széndioxid egyenértékű mennyiség után 5000 forint, de legalább 100 000 forint.

A szivárgásvizsgálatról röviden:
A hűtőrendszereknek van egy elfogadott éves szivárgási rátája. Ez általánosságban a töltet 1-3 %-a. A szivárgásvizsgálat során azt vizsgáljuk, hogy a hűtőrendszeren tapasztalható-e ennél nagyobb mértékű szivárgás.
Ha igen akkor feladatunk megállapítani annak helyét, hogy a javítás minél hamarabb megtörténhessen. Abban az esetben, ha a kollégánk a vizsgálat során szivárgás érzékel, megkeresi az okát, és amennyiben a helyszínen orvosolható, ki is javítja azt.

A rendelkezés értelmében a szivárgásvizsgálat gyakorisága 2015-ben:
Hűtőközegek töltet alapján
számított CO2 egyenérték
Szivárgásvizsgálat gyakorisága

 • 5-49 – évente
 • 50-499 – 6 havonta
 • ≥500 – 3 havonta

Amit feltétlenül tudnod kell:
A rendelet hatályba lépésétől minden eladott, és felszerelt hűtőközeget tartalmazó készüléket regisztrálni kell az NKVH rendszerében, ahol a hűtőközeg töltet CO2 egyenértékét is fel kell tüntetni.

A regisztrációnál a végfelhasználó, azaz a Te adatai is feltüntetésre kerülnek. Ez azt jelenti, hogy az NKVH mindenképpen értesül arról, hogy Neked milyen berendezésed van, és annak mikor jár le a kötelező szivárgásvizsgálati határideje.

Ha a légkondicionáló készüléked szivárgásvizsgálatra kötelezett, a szereléskor mindenképpen tudatjuk veled, és segítünk a regisztrációban, ugyanis ha ilyen klíma berendezésed van, akkor üzemeltetőként Neked is regisztrálnod kell.

A szivárgásvizsgálatot kizárólag érvényes kék kártyás szerelő a tevékenység végzésére jogosult vállalkozás képviseletében teheti meg, különben nem tudja azt rögzíteni a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál. Azt, hogy kinek milyen jogosultsága van (cég illetve szerelő esetén) itt ellenőrizheted: www.nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu